”Dålig stämning” av och med Özz

Jag och min väninna, Fia, bestämde oss för att gå och se ”Dålig stämning” av och med Özz. För fullsatt publik bjöd han på skratt men också tårar. Med ett välskrivet manus vågade han vara personlig och lyckades leverera en och annan tankeställare. Kungen, den svenska vapenindustrin och den konflikträdde svensken var återkommande inslag som användes som bollplank i föreställningen.

Jag och Fia har gått i samma klass som Özz på gymnasiet och personligen har jag känt honom i minst 25 år. Vi gick på Lördagsskolan ihop och det Özz alltid har lyckats med är att skapa en härlig stämning i sin omgivning. Redan som barn i den kurdiska dansgruppen fick han oss att skratta. Energi är ingen bristvara hos Özz och det visade sig inte minst när jag tillsammans med Özz och andra kurdiska ungdomar reste till Frankrike. I två dygn höll Özz låda och berättade den ena roliga historien efter den andra. Tack vare honom stod vi ut med den långa bussresan!

Jag rekommenderar ALLA att se denna föreställning! En föreställning som berör och går rakt in i hjärtat!

Be Sociable, Share!
Det här inlägget postades i Nöje av evinbaksi. Bokmärk permalänken.

Om evinbaksi

Jag kom till Sverige när jag var 5 år och växte upp i Tensta. Jag utbildade mig till grundskollärare och undervisade i 11 år. Just nu studerar jag till specialpedagog vid Stockholms universitet.

En reaktion på “”Dålig stämning” av och med Özz

  1. Fin text Evin! Jag har fortsatt att tänka på föreställningen idag. Jag tänkte just att Özz nästan kunde gått hårdare på, provocerat mer med tanke på titeln. Och så har jag tänkt på hur väldigt generös han var med sina privata erfarenheter. Han är en slipad stjärna :) Kul att se den med dig och Cuwan Kram/Fia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>