Varför reagerar inte omvärlden på IS grymheter i Kobane?

Varje dag får vi rapporter om IS grymheter mot befolkningen i Kobane. Trots att kurderna som strider mot IS vädjar om hjälp i sin kamp ställer inte omvärlden upp. Turkiets parlament har godkänt att landet ska agera mot IS men än så länge gör de ingenting för att hjälpa kurderna i Kobane. Turkiet har stängt gränsen och låter inte kurder gå  in i Kobane för att hjälpa de som strider mot IS vilket har lett till omfattande protester i de stora kurdiska städerna Diyarbakir, Batman och Van. Flera personer har dödats i oroligheterna.

Den fråga kurder i Turkiet och i Syrien ställer sig är varför USA och Europa ställde upp när IS gick in i Irak men inte när de dödar kvinnor och barn i Kobane. Det enda svar man har är att det handlar det om att skydda oljan i Irak som västvärlden har behov av och inte om människorna. Alla de vackra tal som Obama och David Cameron med flera håller handlar alltså endast om deras ekonomiska intressen och inte om att bekämpa IS, som inte bara är kurdernas fiende utan också ett hot mot hela mänskligheten.

Be Sociable, Share!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>